Asrın Felaketi 6 Şubat'ın Yıl Dönümünde Okulumuzda Deprem Tatbikatı Yapıldı

Okulumuzda, idarecilerimizin öncülüğünde öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile deprem farkındalığı ve bilincini oluşturmak amacıyla “deprem tatbikatı” yapıldı.

Asrın felaketinin yıl dönümü münasebetiyle depremde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından öğretmen ve öğrencilerimizin ülkemizde olası depremlere karşı hazırlıklı olmaları için gerekli teorik bilgiler verildikten sonra uygulama safhasına geçirildi. ilk etapta birinci alarm verilip  “çök, kapan, tutun” pozisyonu alındı. İkinci alarmdan sonra ise "okul tahliye planı”  doğrultusunda tahliye güzergahında öncelik ve sınıf sırasına göre acil çıkış merdivenleri veya merdivenlerin duvara yakın tarafından öğrencilerimiz elleri ile başlarını koruyacak şekilde dışarı çıkartıldı. Son olarak toplanma alanlarında son bilgilendirme yapılarak tatbikat sona erdirildi.

14.02.2024 40

14-02-202414-02-202414-02-2024